Böcker

SOFIA SIVERTSDOTTER

Sofias önskan är att du ska finna ditt ljus, så att du kan lysa på andra så att de också finner sitt ljus. Hon tror på att gå djupt för att kunna gå långt, men att vägen sällan är spikrak. Det som är verkligt viktigt är värt att kämpa hårt och länge för.

Sofia tror på att förvandla sår till visdom, att ord gör skillnad och att nuet är den bästa platsen för att bygga något stort. Motgångar är menade att bli till styrkor, men det är också möjligt att slösa bort ett helt liv.

Sofia har en obotlig tro på och kärlek till människan. Det är aldrig för sent att skapa ett meningsfullt och rikt liv och det alltid är rätt att göra det rätta. Det finns en väg till ljuset, oavsett vilket mörker som omsluter

Bakgrund:

Sofias rötter finns på Öland och det mest centrala för hennes författarskap är naturen. Tidigare arbetade hon i femton år som coach för ledare, artister och kreatörer. I dag är hon verksam som författare och skrivlärare. 

Sofia är utbildad massageterapeut, yinyogalärare, pilgrimsledare och meditationslärare och har anlitats som föreläsare av bland annat av Bonniers, Fairtrade Barista, SJ AB, Bokmässan, Stockholmsmässan, SATS Sports Club & Springtime Travel.

Hon har även arbetat som informatör för Barncancerfonden och gått utbildningar för Ecpat, Schyst Resande och Svenska FN-förbundet. Hon har genomfört 365 Days For Peace där hon under ett år tog ett dagligt steg för fred och drivit nätverket Wag Your Soul som inspirerade Skåne att engagera sig ideellt. Hon har blivit utsedd till "Årets driftiga inspiratör" och "Årets Idealist" av tidningen Leva.

Sofia har en kandidatexamen i svenska från Stockholms universitet och har läst journalistik på Poppius journalistskola, samt studerat en författarutbildning på Jakobsbergs folkhögskola.

Sofia skriver för att upptäcka, synliggöra och uttrycka. När hon skriver hittar hon toner av livet som hon inte finner utan att formulera dem i ord. Att skriva är för henne att djupandas.

Hennes skrivprocess är hängiven och periodiserad. En avskild skrivvrå är ett måste, liksom perioder av ensamhet. Hon inspireras mest av naturen, men också av musik, olika kulturer, författare, konstnärer och människor som går på smala och trogna livsvägar.

Sofia dras till ord och böcker där människans inre lyfts fram. Ord som utmanar att fördjupa tankebanor, som lyfter höga ideal, ger nya bottnar av att vara människa eller nya sätt att uttrycka skönhet.

Hon läser gärna texter av bland annat Maya Angelou, Martin Luther King, Mahatma Gandhi, Jacques Werup, Pär lagerkvist, Lennart Sjögren och Tomas Tranströmer. Böcker som kan läsas om och om igen utan slut